Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Harrer Pál utca a Vöröskereszt utcánál, 3. kerület

További információk a képhez

1972, Harrer Pál utca. Nem mondom, hogy egy lélekemelő látvány. De...Nagyon remélem, hogy sokan vannak még, akiknek ez gyermekkoruk, fiatal koruk egy hétköznapi látványa volt. kockakővel, fém kukákkal, rozzant házikóval és címer-tartóval.
Ez utóbbi valószínűleg egy még régebbi darab lehet azokból az időkből, amikor a kisebb-nagyobb cégek cégéreit még ilyen díszes-míves cégértartók tartották. Azt nem merném megkockáztatni, hogy eme tartó a Fővárosi Sütőipari Vállalat cégére.
Ui.: Harrer PÁL A királyi kamarai mezővárosból rendezett tanácsú várossá előlépett Óbuda első és uolsó Polgármestere volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Harrer Pál utca, 1941-től Városbíró utca
  • Forrás: Fortepan.hu (47371), orig: ÓBUDAI MÚZEUM
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©