Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Szentendrei út, 3. kerület

További információk a képhez

1972, Szentendrei út 5-ös, UZ villamossal. Érdekes szerzet volt az UZ villamos. Összesen két alumínium kocsiszekrényű villamost készítettek a Stukák mintájára 1958-59-ben részben bemutató céljából, részben pedig azért, hogy a menettulajdonságaikat összevessék az acélvázas társaikkal. Az 5-ös járat az 1960-as évektől 1974-ig közlekedett a Flórián tértől a Hévizi útig egy vágányon. Ha jól emlékszem hat megállója volt a végállomásokat is beleértve. Érdekessége volt még a középső mini harmonika ajtaja is. Nekem még volt szerencsém közlekedni vele a III. TTVE pályájára, edzésre...
Az egyik UZ 2-es járatán közlekedett egy ideig festetlenül. Csak úgy "alumíniumszürkén".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1880-tól Szentendrei út, 1876-tól egy része A Miklós tér és a Veder utca között Majláth utca, 1879-től Erzsébet utca, 1750-től Elisabeth Gasse, A Flórián tér és a Miklós tér között Zwerch Gasse (Kereszt utca)
  • Forrás: hampage.hu, villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©