Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Flórián tér 3. kerület

További információk a képhez

1976, Flórián tér. A valaha volt két UZ villamos egyike itt 33/a járatszámmal. Balra Weisz Számi háza, ami Weisz áruháza néven is működött, ami később Körtvélyessy áruház volt. Az elpusztulása előtt pedig csak egyszerűen Csemege-ház. 1976-ban bontották le. Szemben a volt Dohánygyár(1892-1948), ami 1948-tól Vörös Szikra Gyár, 1957-től BUDAPESTI RÁDIÓTECHNIKAI GYÁR (BRG) épülete. Aztán pedig sokáig az INDEX főhadiszállása.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Fotó: Balt Korthals Altes
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©