Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Nagyszombat utca a Végvár utca felé nézve, 3. kerület

További információk a képhez

1976, Nagyszombat utca a Végvár utca felé nézve. Szinte semmi változás 44 év elmúltával sem...De...Taxisként sokszor haladtam el ezen épületek mindegyikének az oldalán és feltűnt az épületek díszítésének az egyik eleme: a szvasztika! Ez ugye elsőre mindannyiunkat a horogkeresztre emlékeztet. Én magam is így voltam vele, és egy kicsit utánanéztem. Az eredmény meglepő...!
Hogy miért is az innen megtudható...! Mindenképpen érdemes belenézni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1929-től Nagyszombat utca, 1874-től Határ út, A XIX. században Königsberg Gasse (Királyhegy) utca, A XVIII.században Ziege Gasse (Kecske utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (193349), ADOMÁNYOZÓ Kriss Géza
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©