Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Kórház utca a Polgár utca felől a Miklós utca felé, 3. kerület

További információk a képhez

1977, Kórház utca a Polgár utca felől a Miklós utca felé. Az utca nevéről egy keveset: az utcában alakult meg 1797-ben az Óbudai Községi Katolikus Kórház, majd egy év múlva a Zsidó Kórház. A közeli Vöröskereszt utca és a Laktanya utca sarkán állt 1845-1899 között az Óbudai Hajógyár kórháza (Werft Spital).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kórház utca, 1862-től Spital Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (195283), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©