Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1979, Vörösvári út, 3. kerület

További információk a képhez

1979, Vörösvári út 115., az Óbuda kocsiszín. Épült 1907-ben, megszűnt 1996.04.01-én. Korábban az első budapesti trolibusz garázsa volt. (Ez 1933. december 16-tól 1944. szeptember 21-ig közlekedett a Vörösvári út végétől az Óbudai temetőig.)
A háttérben a Tatra T5C5 (egyszerűbb nevén Tátra) csehszlovák villamos egyik prototípusa.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX. században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, fotó: J. Heindorf, www.villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©