Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1981, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1981, Flórián tér, szemben a Szentendrei út. Még nincs felüljáró, de az átalakulás már folyamatban...Baloldalt már ott a Flórián üzletközpont (1976). A 19 ezer négyzetméteres komplexumban 25 kereskedelmi és szolgáltató vállalat kapott helyet. A korszak nagy állami vállalatai voltak ezek, köztük a Vasedény, a Röltex, az Óra-Ékszer, az Aranypók, az Ofotért és a Gelka. A legnagyobb részleg a kétszintes Centrum Áruház volt. Az áruház különlegessége volt, hogy az áruszállítást a föld alatt kialakított áruszállító alagúton át oldották meg. Tizenöt teherlift segítette az áru eljuttatását az üzletekbe. Megnyitásának napján még légkondicionálás is kényeztette a vásárlókat. Nagyjából ennek a helyén állt Weisz áruháza, ami később Körtvélyessy áruház, még később csak egyszerűen Csemege-ház. Elképesztő, hogy már ennek is 35 éve...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Fortepan.hu (66591), orig: MAGYAR RENDŐR, www.hg.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©