Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1929, Flórián tér, Weisz áruháza, 3. kerület

További információk a képhez

1929, Flórián tér, Weisz áruháza, azaz Weisz Számi háza . Később Körtvélyessy áruház volt a neve. Az elpusztulása előtt pedig csak egyszerűen Csemege-ház.
A kép al alsó részén felfedezhető a Fogadalmi oltár, azaz a Szent Flórián-szoborcsoport. Ha már 1929-ben is ez volt a Flórián tér kiemelkedő épülete (jelen fénykép szerint igen), akkor talán jogos az a megjegyzésem-egy másik, ezen kép kapcsán -, hogy ez (volt) a tér legszebb épülete!
Jobboldalt a Szentendrei út. A szobor baloldalán pedig a Vörösvári út. Természetesen minden útfelület kockakő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Flórián utca, 1912-től Flórián tér
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Sebestyén Mihály
Nos, ennek a szép épületnek a helyén áll a Flórián áruház. Aki szerint feltétlenül le kellett rombolni ezt a gyönyörűséget a Flórián kedvéért, azt éppen úgy csókoltatom, mint azt, aki fölrobbantatta a Nemzeti Színházat a Blaha Lujza téren és a Westend-házat a Nyugatinál...
2013. április 26. 08:01