Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, a Vörösvári út 81-91-ig tartó házsor, 3. kerület

További információk a képhez

1969, a Vörösvári út 81-91-ig tartó házsor. Szemben a Körte utca sarok. A mögötte lévő ház: az ELSŐ ÓBUDAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Óbuda – ma is működő oktatási intézményei közül – legrégebben alapított iskolája. "Óbudai Városi Iskola" néven három évfolyammal kezdte meg működését az 1869/1870-es tanévben. A kezdeti barakképület helyén 1902-re készült el az új kétemeletes iskolaépület, amelyet 1958-ban bővítettek ki a harmadik emelettel.
Valami végtelen nyugalom sugárzik a képről. 
Fellelhetünk még a képen közvilágítási lámpákat (amiket én csak "lengőlámpának" nevezek nem idokolatlanul!), csibilámpát, 620-as Ikarus autóbuszt, járdaszigetet, Wartburg 312-est, egy dobozos Roburt és egy oldakocsis mocit.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874 től Vörösvári utca, A XIX. században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca)
  • Forrás: obudakutato.files.wordpress.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©