Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1875 táján, (1883-tól Sugár) Andrássy út, 6. kerület

További információk a képhez

1875 táján, (1883-tól Sugár) Andrássy út a Nyolcszög tér (Oktogon) felé nézve. A Nagykörút még finoman szólva is legfeljebb épülőfélben. A tér szélén az utat -a későbbi Nagykörutat -elfalazva láthatjuk. Ekkor még folytak a leendő körút útjába eső meglévő épületek kisajátításai és még pénz sem volt elegendő (Szabó Attila). Itt még az 1876. augusztus 20-án megtörtént ünnepélyes átadás előtt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út, Az 1840-es években egy része Maurergasse (Kőmíves utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, ‎Szabó Attila
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©