Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1876 táján, ekkor még névtelen (1833-tól Sugár), Andrássy út, 6. kerület

További információk a képhez

1876 táján, ekkor még névtelen (1883-tól Sugár), Andrássy út 129. A Bellevue-ház. Később a Babocsay-villa. Többszöri bontás és átalakítás után ma a szerb (korábban jugoszláv) követség épülete áll a helyén. Kész csoda, hogy van olyan része, amit még fel lehet ismerni! Ezek után kérdem én: van-e eme nagyszerű fényképésznek szobra, vagy emlékműve valahol?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956-ban Magyar ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út (Radial Strasse)
  • Forrás: Fortepan. hu (82115), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.060, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©