Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Podmaniczky utca, 6. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, a Podmaniczky utca. Podmaniczky Lászlóról elnevezvén...A budapesti villamos-közlekedés második hullámát láthatjuk keresztben és hosszában...A kanyarodó villamos az ún.: nyári villamos.
A bal oldalon látható ház szinte mit sem változott...Ám minden más igen....Az embereknek a villamos még újszerű.
Hogy, hogy nem, a sarki kávéház neve: Podmaniczky Kávéház.
Ami 125 év után is igaz: a dunyhát szellőztetni kell!...
A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Podmaniczky utca, 1951-től Rudas László utca, 1874-től Podmaniczky utca, 1820-as évektől Drei Lammer Gasse (Három Bárány utca), később csak Bárány utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82556), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.031, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©