Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1905, Nyolcszög tér (Oktogon) 2., 6. kerület

További információk a képhez

1905, Nyolcszög tér (Oktogon) 2. és az Abbázia Kávéház. A Szkalnitzky Antal tervei szerint 1872-től 1874-ig megépült téren a négy egyforma ház egyikének az aljában az Abbázia Kávéház. Erről többet itt. A szám nélkül villamos még balra-előre halad a Teréz körúton a későbbi Rákóczi út felé. Megvan még a Millenniumi Földalatti Vasút csodaszép lejárócsarnoka is. A kandeláberekről már nem is szólva...A fejfedő minden körülmények között kötelező viselet.
De, ami még ennél is fontosabb: A KRONDORFI természetes savanyuviz a legjobb óvszer!... Legalábbis a járványos betegségek ellen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Oktogon, 1950-től November 7. tér, 1936-tól Mussolini tér, 1920-as évektől Oktogon, A XIX. században Nyolszög tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk (Profila.hu)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©