Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1916, Deák Ferenc tér, 6. és 5. kerület

További információk a képhez

1916, Deák Ferenc tér a Vilmos császár (Bajcsy-Zsilinszky) út felé nézve. Szemben, a háttérben a mai Bajcsy-Zsilinszky út azon része, ahol még álltak azok a házak, amelyek a kicsi páros számokat viselték. Jelen esetben a 2. (Kremnitzer-ház), 4. (Első Magyar Általános Biztosítótársaság), és a 6. (Magyar Leszámítoló és Pénzváltó Bank). Jobbra az Anker-palota.
Kőzépen a Nemzeti áldozatkészség szobra (Sidló Ferenc, 1915.). A szobor fából készült, amelyre megszabott összeg fejében fémlemezkéket szögelhettek az adományozók.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc tér, Landstrasse, 1819 ben Kohlplatz, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), Török tér, a (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (170907), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©