Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1931, Nagymező utca, 6. kerület

További információk a képhez

1931, Nagymező utca az Andrássy útról a Király utca felé nézve.
Számomra érdekes felfedezés volt a Paulay Ede utca sarkán álló ház homlokzatán a felirat: HOTEL EUROPA SZÁLLODA. Volt korábban (még Budapest létrejötte előtt egy másik is), akkor Pest városában. És ugye van egy napjainkban is Európa Kongresszusi Központ néven a Hárshegyi úton. Ennyi Europa hotel Budapesten...A háttérben az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom. A "zöld villamos" is arrébb került napjainkra nagyjából kétszáz méterrel, de legalább még megvan...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Nagymező utca, 1853-tól Grosse Feld Gasse, 1720-as évek Feld Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (135098), ADOMÁNYOZÓ Lőrinczi Ákos
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©