Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Élmunkás (Lehel) tér, 13. és 6. kerület

További információk a képhez

1952, Élmunkás (Lehel) tér. A háttérben még elemi erővel dübörög a villamos-forgalom. A villamos takarásában a Ferdinánd (Élmunkás) híd felhajtója.
A lovaskocsi is hétköznapi jelenség ekkoron. A két felismerhető épület is megmaradt a mai napig. Sőt! A szemben lévő épületet (a volt 1. sz. Vámhivatal épületét) a tulajdonosa jó érzékkel mentette meg az utókornak. A Váci út Marx (Nyugati) tértől az Élmunkás (Lehel) térig terjedő szakaszán ez az egy épület maradt meg. Egy kisebb fajta (vagy inkább nagyobb) világbirodalom egy kisebb fajta központja.
Bizonyára sokaknak nem új a kifejezés: TriGranit.
A másik, a lovaskocsitól balra lévő három emeletes bérház 1927-ben épült fel. Az építkezés kivitelezője a Cyklop Építő és Ingatlanforgalmi Rt. A földszinten üzlethelyiségeket (ma lakások is), az emeleten lakásokat alakítottak ki. Köszi Baló Péter!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Lehel tér, 1951-től Élmunkás tér, 1945-től Lehel tér, 1884-től Ferdinánd tér
  • Forrás: Fortepan.hu (16789, orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©