Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Lenin (Teréz) körút, 6. kerület

További információk a képhez

1958, Lenin (Teréz) körút a Zichy Jenő utcánál. Ez nem egy sokatmondó kép, de arra tökéletes, hogy miként lehet megfejteni egy -az általam nagyrabecsült, és minden tiszteletet megérdemlő www.fortepan.hu oldalról származó- képet, amikor még csak a dátum és a forrás fellelhető. A megfejtés a következő: a Művész mozi a ház falából kitüremkedő neon reklám sziluettje. Sokszoros köszönet és tisztelet a FORTEPAN-nak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (148882), orig: BARBJERIK FERENC
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©