Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880-as évek, Vas utca (Eisen Gasse), később: Teréz körút, 6. kerület

További információk a képhez

1880-as évek, Vas utca (Eisen Gasse), 1882-től Teréz körút. A "Nyugoti" pályaudvar. A (későbbi) Teréz körút ekkorra már kettévágta a Nyugati pályaudvart megelőző épületet, a Pesti indóházat.
Ezen Pesti indóház toldalék-épülete, jobbra, (ami később a MÁV igazgatóság épülete lett) és az elé kialakított félkör alakú kert itt is jól kivehető. Eme félkörben működött később a híres Ilkovics büfé. Az épület és a félkör még 1978-ban is megvolt...
Villamos még sehol, de a lóvasút vágányai jól láthatóak.
A téren "korabeli tehertaxik" várakoznak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (82286), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.06.025, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©