Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-1930, Berlini tér, 6. kerület

További információk a képhez

1920-as évek. Berlini tér és a rengeteg felfedezni való. A háttérben a Nyugati pályaudvar. Mellette a Westend ház. Vele szemben a MAGYAR-NÉMET BANK RT. Ebből lett később a sokáig híres Ilkovics büfé .
Az útburkolat természetesen kockakő, a közlekedés természetesen balos, a kandeláberek természetesen szépek.
A villamosok Beszkárt festésűek, nyitott peronúak, és nagy valószínűséggel alsószedősek. Ekkor még az úttest szélén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Nyugati tér, Marx tér, Berlini tér
  • Forrás: hamster.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Fáy László
A Bankból inkább "maradt" az Ilkovits "népbüffé" mert az épület lebombázását követően a maradék földszinti részben működött....
A tér közepén a hirdetőoszlopok (bódék) valószínűleg a Csatornázási Művek lejáratai is voltak, mert ebben az időben, sőt az 50-es évek végéig csodák csodájára tisztították a csatornákat, ami úgy nézett ki, hogy időnként 1-1,5m-es vízoszlopok jelentek meg az utcákon amikor megnyomatták a csöveket. Ma ez csak egy komoly csőtörésnél fordul elő mint legutóbb a Bartók Béla úton.
2013. szeptember 23. 10:31