Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Deák Ferenc tér, 6. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Deák Ferenc tér és az Anker-palota. 
A győztes tervező: Alpár Ignác, műépítész. Munkája nyomán 1910-ben készült el. Korábban az Anker-udvar volt a helyén.
Sajnos manapság borzasztó állapotban van és nem tudni, hogy van-e esély a helyreállítására...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is!, A 19. század elején Landstrasse, 1819 ben Kohlplatz, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér), Török tér, a (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér), Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér)., Török tér, 1866-tól a „haza bölcse” után Deák Ferenc tér
  • Forrás: szoborlap.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©