Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, A Váci út legeleje, 6. kerület

További információk a képhez

1972.  Az oldalán lévő berregővel büszkélkedhető 55-ös nyitott peronú villamos. Ennek is  a végállomása,  a kockaköves Váci úton. Mindez az út közepén járdaszigettel. Háttérben a Vas és edény bolt az ekkor még meglévő Westend-ház aljában, a Marx tér torkolatában.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Váci út

Érdemes utánanézni:

55-ös villamos.
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Lászlóné Tóth
Lászlóné Tóth
az 55 villamos végállomása 72 elött a visegrádi u volt a sokkal később került ki a váci utra
2013. július 19. 10:38
Matyas Nagy
Matyas Nagy
Az 55-ös villamos végállomása (a képen) úgy emlékszem ...1958-ig volt. Utána a Váci út - Balzac u - Visegrádi u - Kádár u. - hurokban jött vissza a Váci útra.
A 70-es években a 33-as indult a Váci út elejétől, kb. a kép magasságában.
2013. szeptember 24. 22:52
Illyés Lívia Piroska
Illyés Lívia Piroska
Mi 1972-ben költöztünk a XIII. kerület visegrádi utcába a Lehet piac magasságába és villamossal mentünk a bölcsődébe!, ami a Visegrádi utca körút felé eső részén volt, majdnem a legelején. Azért emlékszem erre, mert elég nagy trauma volt a költözés is és ráadásul akkor írattak be bölcsődébe is. A Váci útról vissza- kanyarodott a villamos a Visegrádi utcába. Erre azért emlékszem, mert nagyon kellett kapaszkodni, amikor a villamosvezető azokon a derékszögű kanyarokon nem éppen kettővel (vagy legalábbis nekem gyorsnak tűnt) vezette a villamost. Sajnos a számát nem tudom a villamosnak, hogy melyik volt a kettő közül.
2013. november 03. 07:22
Olsvay Endre
Az 55-ös tábláján kivehető, hogy a kinti végállomása Újpest, víztorony!
Márpedig ez 1971 és 1975 közt volt csak, amikor az Árpád út végi felüljárót átépítették, máskülönben Rpalotáig közlekedett. (Ezért nem is pótkocsis)
Úgyhogy a '72-es datálás nagyon is elképzelhető.
Az pedig, hogy mi fordult meg a Balzac-Visegrádi-Kádár hurokban és mi futott ki egyenest a Váci út elejére alapvetően nem a járattól függött, hanem attól, hogy a szerelvény pótkocsis volt-e, vagy ikerkocsi. Mivel épp a 33-as és 55-ös elég változatos volt e téren (szemben a mindig pótkocsis 3-assal, 12-essel vagy az egyirányú Bengáli 14-essel), mindkettőnél előfordulhatott ez. Természetesen voltak időszakok, amikor inkább egyik v. másik jellemezte ezt a két kaméleon-járatot (ld. föntebb), és a nagy forgalom megosztására alkalmas volt a nem-egyirányban közlekedők kihúzatása.
2013. december 09. 01:33