Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890, Nyolcszög tér (Oktogon), 6. kerület

További információk a képhez

1890, Nyolcszög tér (Oktogon). Keresztben a későbbi Nagykörút az első nyitott peronú próbavillamosokkal.
Hosszanti irányban az Andrássy út természetesen sínek nélkül.
Felfedezhető még lovaskocsi, fiakker, konflis, cilinder, kalap és egy díszes kandeláber is. Középen talán egy lovasrendőr.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-as évektől már Oktogon, 19. században a tér neve Nyolcszög tér , 1936-tól Mussolini tér, 1945-től 1950-ig ismét Oktogon, 1950-től 1990-ig November 7. tér, 1990 óta harmadszor is Oktogon
  • Forrás: old-time-budapest.blogspot.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©