Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, Nyolcszög tér, 6. kerület

További információk a képhez

1896, Nyolcszög tér. 1877-től 1879-ig épült fel a tér négy eklektikus épülete Szkalnitzky Antal tervei szerint. A négy épület teljesen egyforma volt, nagyrészt még ilyen ma is. Csak észre kell venni!
Nyitott peronú, alsószedős villamosok iramlanak baloldalt előre a kockaköves Nagykörúton.
Itt még megvan az eredeti, gyönyörű Földalatti lejárók egyike, amit egy másik képnél a világ legszebbjének tituláltam.
Valamint felfedezhetünk még konflist és egyszerű lovaskocsit is.
De ennél a képnél is elcsodálkozom, hogy mindenkinek a fején van valamely fejfedő! Lehet, hogy ezek az emberek jobban tudták, hogy miként kell védekezni a Nap káros sugárzásai ellen?

Jelenlegi és régebbi nevei:

Oktogon, November 7. tér, 1872-ig, a Sugár út megépítéséig egyszerűen egy mély gödör, A 19. századtól Nyolcszög tér, 1920-as évektől Oktogon, 1936-tól Mussolini tér, 1945-től ismét Oktogon, 1950-től November 7. tér, 1990 óta Oktogon
  • Forrás: www.facebook.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Györkös Éva
Györkös Éva
Mennyivel szebb volt a földalatti lejárata,mint most a sima lépcsős gödrök. Ezeket miért nem lehet az eredeti állapotba állítani?
2013. október 24. 13:55