Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, November 7. tér (Oktogon), 6. kerület

További információk a képhez

1954, November 7. tér 4.. A Szkalnitzky Antal által tervezett négy (egyforma!) épület egyike.
11 óra, negyven perc. Még van: Tungsram izzólámpa és a reklámja. (Manapság az utolsó darabokat vásárolhatjuk fel ebből a tárgyból, sőt egyeseket, pl.: a 200-ast- már nem is...) 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990 óta harmadszor is Oktogon, 1950-től 1990-ig November 7. tér, 1945-től 1950-ig ismét Oktogon, 1936-tól Mussolini tér, 1920-as évektől már Oktogon, A 19. században a tér neve Nyolcszög tér
  • Forrás: Fortepan.hu (03697), ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©