Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1917, Klauzál utca, 7. kerület

További információk a képhez

1917, Klauzál utca. Igen, a Klauzál utca a Wesselényi utca kereszteződésében... Ekkoriban még több villamos vasút szolgáltató cég is versengett az utazóközönség kegyeiért. 
Itt a BVVV a Budapesti Városi Vasút (BVV) utóda, a későbbi Budapesti Városi Villamos Vasút) egyik nagyszerű, 2-es járatszámú nyitott peronú darabját láthatjuk. A kereszteződés túloldalán, a bal oldali ház első emeletének szintjén a mai napig látható eme (nem sokkal később felsőszedőssé vált) villamosok felsővezetékeinek tartókampója! A söntés helyén ma a Kéthly Anna tér található.
A jó felbontásnak köszönhetően úgy tűnik, hogy ez itt még alsószedős. Valamint, hogy a végállomás a Margit hídnál volt.
Gázlámpa, a GIRARDI kalap, minden más egyéb fejfedő, kockakő, napernyő is fellelhető...
Az utca végén a Corvin áruház helyén volt Apolló kabaré (mozi) sziluettje.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Klauzál utca, 1866-tól Kis Mező utca, 1804-től Kleine Feld Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (18666)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."