Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Alsó erdősor (utca), 7. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Alsó erdősor (utca), a VÁROSI SZEGÉNYHÁZ, azaz az "Erzsébet szegényápóló ház", avagy Erzsébet szegényápolda. Az épület Hild József építész tervei szerint, Wagner János építőmester irányításával készült. Az 1800-as évek végén az épületben belgyógyászati, sebészeti, és pszihiátriai osztályok kezdték meg működésüket.
1942-től Budapest Székesfőváros Közkórháza lett. 1950-ben a Korányi Sándor és Frigyes Kórház nevet vette fel, majd 1991-től ismét Erzsébet Kórház a neve. Jobbra az Óvoda (Péterfy Sándor) utca.
Alsó erdősor: Elnevezésekor még erdő volt mellette.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Alsó erdősor utca, 1817-től Wald Zeile
  • Forrás: Fortepan.hu (82394), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.070, fotó: Klösz György, www.peterfykh.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©