Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Bem (Jobbágy) utca az Aréna (Dózsa György) útnál, 7. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Bem (Jobbágy) utca az Aréna (Dózsa György) útnál. A "Százház" épületei a Dózsa György (Aréna) út, Jobbágy (Bem) utca (szemben) és a Százház utca közötti területen. 
Háttérben a Verseny utca, és a Keleti pályaudvar épületei.
Ui.: Százház utca: Az utca a nevét onnan kapta, hogy a nagy lakásínség enyhítésére 1875-ben az Amerikát megjárt Csuka Mihály kezdeményezte az utca két oldalán 50-50 kis ház felépítését, amelyet a bécsi Központi Földhitelbank bonyolított le.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1934-től Jobbágy utca, 1874-től Bem utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82397), ADOMÁNYOZÓ:BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©