Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek István (Klauzál) tér, 7. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, piac az István (Klauzál) téren. Közel 125 évvel ezelőtt. Tehát nem csoda, hogy egy kicsit nehéz felismerni. De a bal oldali "tornyocskás" épület segít. A napjainkban készült képen csak alulról tudom "idézni", de itt azért egyértelműen felismerhető: István (Klauzál) tér 1. Majdnem pont szemben a vásárcsarnokkal.
Nagyszerűen nagyítható. Tessék mazsolázni, érdemes!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1907-től Klauzál tér, 1874-től István tér, 1840-es évektől Stefans Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (82387), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.063
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©