Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, Erzsébet körút, 7. kerület

További információk a képhez

1894, Erzsébet körút a Kerepesi (Rákóczi) út felől nézve. Egészen pontosan 1894. április 1-én, Kossuth Lajos temetése alkalmával fellobogózva. Jobbra a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (1892). Balra az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) épülete. A háttérben az 1894. október 23-án megnyitorr New York Palota
Kossuth Lajos mauzóleuma Napjainkban a Fiumei úti sírkertben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (82049), ADOMÁNYOZÓ Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©