Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1916, Dohány utca a Rózsa utca felé nézve, 7. kerület

További információk a képhez

1916, Dohány utca a Rózsa utca felé nézve. A háttérben a Rózsák tere (Szegényház tér) 1., Protestáns árvaház (ma Evangélikus Középiskolai Kollégium) épülete. Előtérben egy katonai teherautó (tábori mosókonyha). A teherautó kerekein még tömörgumi van, a fúvott gumiabroncs kicsit későbbi a teherautókon és az autóbuszokon...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Dohány utca, 1817-től Tabak Gasse, 1804-től Seiten Landstrasse (Oldalsó Országút)
  • Forrás: Fortepan (256184), ADOMÁNYOZÓ Országos Széchényi Könyvtár SZERZŐ Müllner János
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©