Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1919, Síp utca a Rákóczi út felől, 7. kerület

További információk a képhez

1919, Síp utca a Rákóczi út felől. A legmeglepőbb a villamos sínpár. Mindjárt kettő. A házak kiválóan felismerhetők. A drogéria üzletet később felváltotta az Orvosi Műszer szaküzlet. Talán erre utal a ház sarkán lévő reklámon az olló...
Napjainkban (2019): LIQUID ROCK KOCSMA.
Az utca névadója eredetileg a helybéli Pfeifer család volt. Az utcanév-magyarosítás során a Sipos nevet kapta az utca, ami később Síp utcára rövidült.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Síp utca, 1804-től Pfeifer Gasse, 1758-tól Wildmann Gasse (vadember utca)
  • Forrás: Fortepan.hu, (75878), ADOMÁNYOZÓ Péchy László
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©