Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1933, Damjanich utca, 7. kerület

További információk a képhez

1933, Damjanich utca, benzinkút. Itt pedig tiszta könnyű benzin és motalko kapható. Lehet, hogy azért könnyű, mert nem volt benne ólom? A díjmentes levegő, a kannás- és a rekeszes üveges tej se kutya..
Az utcarészlet pont olyan, mint ma. A különbség, hogy nincs már ott sem lovaskocsi, sem benzinkút, sem pedig a 27-es villamos, aminek itt csak a síneit láthatjuk.
És nincs már sajnos Antal Imre sem, aki itt lakott! Aktív taxis koromban sokszor szállítottam. Vicceket és étterem címeket cseréltünk...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Damjanich utca, 1840-es évektől Aussere Drei Trommel (Külső Három Dob utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (20896), orig: NÉGYESI PÁL, Forrás: National Archives (USA)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©