Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Damjanich utca, 7. kerület

További információk a képhez

1938, Damjanich utca 37. A 27-es, lehúzható redőnyös villamos elemi erővel robog a Rottenbiller utca felé. Ezen években a 27-es villamos az Állatkerttől a Baross térig járt. Az utca régi neve is figyelemre méltó. Ti.: A Dob utcának a folytatása egy kis töréssel (Külső Három Dob utca).
A házak azóta szinte semmit sem változtak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Damjanich utca, 1840-től Aussere Drei Trommel Gasse (Külső Három Dob utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (29694), orig: KÖLCSEY FERENC DUNAKESZI VÁROSI KÖNYVTÁR / PETANOVITS FÉNYKÉPEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©