Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Síp utca, 7. kerület

További információk a képhez

1941, Síp utca a Dohány utca és a Rákóczi út között, a Gutmann áruház. 1882-ben (Magyarország első áruházaként) nyitotta meg üzletét Guttmann Jakab és társa a Síp utca és a Rákóczi út sarkán. Elsősorban munkaruhák kereskedelmével foglalkoztak. 
A három-három ember által szétszakítani próbált munkaruha szerintem még mindig itt van a szemünk előtt. Az eredeti reklám itt.
Később az Állami Áruház fióküzlete lett. 1949-től Verseny Állami Áruház néven folytatta tovább működését. A legtöbben még így emlékszünk rá. Napjainkban Libri könyvpalota.
A közekedés még: Balra hajts!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Síp utca, 1804-től Pfeifer Gasse, 1758-tól Wildmann Gasse (vadember utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (100783), orig: DOBÓCZI ZSOLT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©