Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Thököly út, 7. kerület

További információk a képhez

1954, Baross tér a Verseny utcánál.
Amikor először láttam meg ezt a képet (1956-os dátummal), az első gondolatom az volt, hogy talán ez is egy forradalmi fénykép.
Aztán egy kicsit jobban megnéztem. A  rendőr hátra tett kézzel, az emberek vidáman, nyugodtan valamely papírral a kezükben. És mindenki a Verseny utca felé igyekszik.
Egy forradalmi tömeget nem lehetne így kötél kordonokkal terelgetni.
Ekkor esett le a tantusz! 
Ezen emberek a Népstadion (2002-től Puskás Ferenc Stadion) felé igyekeznek, kezükben az aranyat érő jegyekkel a Keleti pályaudvar felől!
Ők még nem tudják, hogy mi vár rájuk!  Csak reménykednek az 1953-as Angol-Magyar (3:6) "visszavágója" előtt, hogy ismét történelmet fognak látni.
Pedig így történt!
1954. május 23. Magyarország - Anglia = 7 : 1

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (51857), orig: NAGY GYULA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©