Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Tanács (Károly) körút, 7. kerület

További információk a képhez

1955, Tanács (Károly) körút, balra a háttérben a Madách-házak.
A taxi állomáson a SKODA 1101/1102 TUDOR taxik ekkoron még a kötelező tetőcsomagtartóval. Az igen termetes taxióra még a kocsiszekrényen kívül való...De nem ez a legérdekesebb látnivaló a képen. Hanem a háttérben látható ház. Az egyik elnevezése szerint a Viktória-ház, amikor az öt egykori tornyából ekkor még kettő még bizonyosan megvolt.
Ui.: Még egy érdekesség Szenes György jóvoltából: A lámpaoszlopra szerelt kis, fehér tábla felirata: géperejű bérkocsi állomás. TAXI. !!!!! Szerintem csodálatos. Szerintem is...Köszi György!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (117337), SZENCZI MÁRIA felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©