Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Rákóczi út. A reklámok a tűzfalon sokáig váltották egymást. Sokunkban talán ezek maradtak meg leginkább...Ezen tűzfal azért látható, mert az e helyen volt Orient szálloda már nem létezett.
A kettős megálló táblát tartó oszlop derekán még a fém szemétgyűjtő.
A 67-es, nyitott peronú villamos csak a Felszabadulás térig járt, tehát a nem rég óta 53 éves Erzsébet híd még nem volt kész. De van még két érdekesség is. Az egyik, hogy az Akácfa utcából egy teherautó jön ki. A másik pedig a villamos járatszáma fölötti kis háromszög. Ez akkoriban azt jelentette, hogy a járműnek vontatmánya van. Vagy egyéb hosszú jármű. Ez teherautókon szokványos dolog volt. De ezt villamoson látni még nekem is újdonság..
Ja, és akkor az Opera kölni volt a divat...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©