Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Rákóczi út 2. és 4., 7. kerület

További információk a képhez

1961, Rákóczi út 2. és 4., MTA lakóház és Georgia bérpalota. A ház, ami egynek látszik, de valójában kettő! A távolabbi a Georgia-ház, ami 1935-ben Dr.Barát Béla és Novák Ede tervei szerint épültA közelebbi, ami a Vigyázó-ház helyére épült 1939-ben Hültl Dezső tervei szerint. Így alakult ki az a ház, amit manapság (2023.04.10.) láthatunk itt. A Vigyázó-ház bontása itt.
Furcsa érdekesség, hogy a ház előtt akkor is és a 2019-es képen is egy taxi látható. (De ez lehet, hogy szakmai ártalom...)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (102318), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©