Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1961, Rákóczi út a Síp utcánál. A sarkon a Verseny Áruház. Napjainkban a Libri könyvpalota. Az üzlet rövid, de érdekes története: 1882-ben (Magyarország első áruházaként) nyitotta meg üzletét Guttmann Jakab és társa a Síp utca és a Rákóczi út sarkán. Elsősorban munkaruhák kereskedelmével foglalkoztak.
A három-három ember által szétszakítani próbált munkaruha szerintem még mindig itt van a szemünk előtt. Az eredeti reklám itt.
Később az Állami Áruház fióküzlete lett. 1949-től Verseny Állami Áruház néven folytatta tovább működését. A legtöbben még így emlékszünk rá. Napjainkban Libri könyvpalota. Az épület elődje, korábban a Marczibányi-ház volt. A kutatók szerint ez volt Petőfi Sándor utolsó lakhelye.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (102331), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©