Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Tanács (Károly) körút. 7. kerület

További információk a képhez

1964, Tanács (Károly) körút.
Itt is láthatunk néhány csemegét a közelmúltból.
A jobb hátsó azutóbusz egy Ikarus 620-as. Talán 5-ös lehetett. Mellette egy 6-os járatszámú csulós Ikarus 60-as irányban a Nagyvárad tér felé.
A járdasziget végében az elmaradhatatlan csibilámpa.
Szemben velünk Ikarus 620-asok. Valószínűleg 9-es járat.
A három Csepel teherautó közül az első (ami lehet, hogy egy jeges-autó), talán 350-es. A két hátsó inkább 352-es. A Stuka mellettit nem ismerem fel. Van még két dobozos IFA Framo, két  Warszawa. Az egyik egy viszonylag ritka Pickup, a másik, a csomagtartóval egy taxi lehet. A teherautó legelöl az egy Skoda.
A filmmúzeum előtt egy ostorlámpa "kalapostól".
A fiatalabbaknak talán furcsa, hogy a Dohány utcából balra, nagy ívben lehetett kanyarodni a Kálvin tér felé. Itt rendőr segítette azt a manővert, később már közlekedési lámpa is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Károly körút, Tanács körút, Országút, 1916-tól IV. Károly király út, 1918-ban Népakarat körút, Népkörút, 1919-től megint Károly körút, 1926-tól ismét Károly király út, 1945-től Somogyi Béla út, 1953-tól Tanács körút
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
A jobb hátsó Ikarust inkább szintén 620-asnak nézném. A Stuka melletti teherautó pedig szerintem egy ZISZ.
2013. december 07. 20:18
    Popovics András
    Popovics András
    Megnéztem egy kicsit jobban: igaz.Köszi és javítom.
    2013. december 08. 02:32
Olsvay Endre
A jobb alsó is 620-as, még nem festették át csíkosra, és úgy tűnik, tolóablakos (azaz korai szériás). Mivel kanyarodik, lehet 5-ös, 39-es, 44-es, 45-ös, 46-os.
A szemközt közlekedők nem csak 9-esek lehetnek, hanem 1-es, esetleg "J" (a 81-es őse) is. (Az 1-es 1965/66-ban 620-as volt, miután a 66-osokat elküldték Bpestről, és csak '66-ban lett csuklósítva.)
2013. december 08. 02:26
László Dorogman
László Dorogman
1964-ben még nem volt LIAZ, a "sorvezető" teherautó egy nagy Skoda, méghozzá az első szériából, amelynek ikerfényszórói voltak (a kisebbik átmérőjű ún. ködlámpa volt, sárga védőüveggel), a hűtőrácson pedig széles díszléc virított, közepén a Skoda gyár emblémájával, a szárnyas nyíllal (akkoriban még az is piros volt, szemben a mai Skoda autók zöld nyilával). A későbbi "fazonigazítás" során a ködfényszórók eltűntek, miként a hűtőrácsról a díszléc is. Ezt a Skoda teherautó típust később Bulgáriában, pontosabban Sumenben is gyártották.
2014. január 01. 21:31
    Popovics András
    Popovics András
    Köszi, ez értékes volt.
    2014. január 01. 23:06