Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Majakovszkij (Király) utca, 7. kerület

További információk a képhez

1969, Majakovszkij (Király) utca a Lenin (Erzsébet) körútnál. Itt még nem látható a "Halló" felirat az ÖNKISZOLGÁLÓ ÉTTEREM előtt, mellett, sehol. Innen következik a kérdés a tisztelt látogatók felé: mikortól lett Halló? Egészen pontosan mettől meddig  volt az és mikor nem? Mert itt már HALLÓ BÜFFÉKÉNT látható 1943-ban...A választ elsődlegesen ezen oldal legnagyobb segítőjétől, (Budapest múltját, az egyik legjobban ismerő, nagyszerű és önzetlen embertől) Gyökhegyi Bánktól várom. 
Üdvözlettel és előre is köszönettel: Papinho, a szerk.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Király utca, 1950-től Majakovszkij utca, 1874-től Király utca, 1836-tól König Gasse, 1820-tól Drei Könige Gasse (Három Király utca), Az 1810-esévek elejétől Englischer König Gasse (Angol Király utca), 1790-es évektől Engelische König Gasse (Angyali Király utca), 1786 körül Englische Gasse (Angol utca), 740-es évektől Mittermayerische Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (126221), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©