Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Károly király út (Károly körút), 7. kerület

További információk a képhez

1938, Károly király út (Károly körút), a Rákóczi út sarkán, a Vigyázó-ház bontása.
Ezen a képen látszik igazán, hogy a napjainkban (2019.12.16.) a Károly körút és a Rákóczi út sarkán lévő ház valójában két ház.
A képen a jobb, felső sarokban látható épület a Georgia-ház 1935-ben Dr.Barát Béla és Novák Ede tervei szerint. A Vigyázó-házat 1938-ban éppen itt bontják. Ennek a helyére épült az MTA-ház 1939-ben Hültl Dezső tervei szerint. Így alakult ki az a ház, amit manapság is láthatunk egy házként.
A nyitott peronú, 11-es és 49-es villamosok oldalának alján ott virít a Beszkárt cégre jellemző alsó fehér csík. A közlekedés balos, a sínek pedig az út szélén futnak.
A két automobil tetszetős darab, bár számomra ismeretlen...De talán nem mindenkinek...!?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©