Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Rákóczi út, 7.és 8. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Rákóczi út a Klauzál utca felől a Nagykörút felé nézve A Rákóczi úton közeledik felénk két  Ikarus 620-as, egy VW-bogár, egy Volga-M-21 és egy ponyvás Garant. Az első autóbusz utólagos színezése érdekes, de, hogy ilyen nem volt, az nem is olyan biztos! (Lásd a hozzászólásokat).
Távolodik egy "Bengáli" és egy nagyszerű, nyitott peronú 19-es villamos. A háttérben a László ház. Az ekkor már "csík" formátumú zebrán haladó hölgy cipője érdekes lehet a mai hölgyeknek.
Olyan iszonyúan hegyes orrú, mint ha csak nem régen vette volna valamelyik bevásárlóközpontban. A divat néha (elég sokszor) ismétli önmagát......
(Eredetilag plázát írtam ide, de mivel undorítóan magyartalannak tartom ezt a szót, ezért lett inkább bevásárlóközpont...)
(Az "iszonyúan" módhatározót a Brian élete című filmből kölcsönöztem...)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út , Korábban Kerepesi út
  • Forrás: www.old-ikarus.hu, fotó Chabala Árpád
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
1962-ben a FAÜ átvett a Mávaut-tól 5 db Ikarus 620-ast (GA 58-85 - 58-89), melyek eredetileg alul középkék~vízkék, felül vajszínűek voltak. Hogy ilyen színben Budapesten forgalomba is álltak volna, erre nem emlékszem, de egyesek állítják, hogy igen. Ezért színezte át valaki.
A Garant sötét elejű (díszlécek nélkül): ilyenek a fegyveres testületeknek voltak.
2013. október 19. 23:27
Bernáth Jánosné
Ezzel a 19-es jelzésű szinezett busszal (bár nyilván azok a szokásos szürke-kékek voltak) én közlekedtem egy időben még gyerekként a szüleimmel.Az biztos, hogy a Fogarasi úton ment egy darabon, mert a Róna utca tájékán szálltunk fel rá, de hogy honnan jött, merre ment a város felé az már homály............
2013. december 06. 00:03