Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1906 előtt, Kerepesi út (Rákóczi út), a Hotel Orient szálloda, 7. kerület

További információk a képhez

1906 előtt. A Kerepesi út (42.) és az Akácfa utca (2.) sarkán épült fel az a ház, amelyben akkor az Orient szálloda, étterem és kávéház működött. Nevezetessége a sakk-asztal és a Pósa-asztal volt. Mellette a Párisi Nagyáruház (a régi).
A földszintjén később a New York néven egy nagyáruház működött. Egy kicsit később ( az 1920-as években) a Rákóczi út és az Akácfa utca sarkán a Törekvés Takarékpénztár székházává lett.
Ennek a helyén van ma (2013.11.05.) az EMKE irodaház.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kerepesi út, Rákóczi út
  • Forrás: www.erzsebetvaros.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©