Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Kerepesi út. 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1903, Kerepesi (1906-tól Rákóczi út), a Párisi Nagyáruház és mellette a Hotel Orient. Az áruház 1903 augusztus 24.-én tűzvész áldozata lett. Utódja az 1911-ben Az Andrássy úton megnyílt Párizsi Nagy Áruház, amit nem is oly régen szépen felújítva nyitottak meg ismét. 
Az egyetlen felismerhető dolog a képen a Rókus kórház, annak is a Népszínház utca felé eső traktusa. Igen, a Népszínház utca itt kezdődött. (A házak számozása ezt még napjainkban (2023.06.30.) is őrzi. Az itt látható villamosoknak még nem volt száma ekkoriban. Ezt "temetői járatnak" hívták. A villamos melletti földszintes házban nyílt meg az Apolló mozi 1912-ben a mai Corvin áruház helyén.
Hogy a tömeg mitől ekkora, azt nem tudom, de azt igen, hogy ekkor már itt állt a Népszínház, a későbbi Nemzeti színház. Kár, hogy a képre már nem fért rá.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©