Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1926-1930, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1926-1930. A Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződése.
Szemben az EMKE. A rendőr kisdobogón, ami ekkor még kör alakú volt. És innen irányítja azelső budapesti közlekedési lámpát, amit is ne könnyű észrevenni...
A személyautók szépek és balkormányosak, lévén a közlekedés is balos.
Még a 4-es és a többi Beszkárt színezésű (sárga-fehér) és kedvem szerint való, nyitott peronú villamosoknak, és még a lovon közlekedő embereknek is.
Van itt még lovaskocsi is.
Az itt látható kandelábert is el tudnám helyezni a gigászi birtokom kertjében, ha lenne nekem ilyen...
Az automobilok megfejtendőek!
De a csoda a FA, aminek csak az ágai látszanak a képen.....az vajon hol lehetett ? Íme a megfejtés Csics Gyula jóvoltából: Ez a "csodafa" a László-ház előtti, ami már egy másik képen is lombosan belógott a képbe.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Csics Gyula
Ez a "csodafa" a László-ház előtti, ami már egy másik képen is lombosan belógott a képbe.
2013. október 10. 17:14