Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1953. Rákóczi út. Az "Éjjel-nappali". Azaz a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája, aljában az még az "Éjjel-nappali",az árkádosítása előtt.
Előtte a "híres" Tatraplan! Hogy mitől híres a Tatraplan, azt a Fortepan bizonyosan jobban tudja....
Az előtte az elsől autó az egy "VW-bogár"-nak tűnik. Mögötte a Tatraplan. Ezután pedig az eleganciája okán az EMW 320-as. (Csikós Zsolt).
A sarkon egy szép kandeláber még felfedezhető.
Ám, nem is ez a legérdekesebb a képen, henem ama 44-es villamos aminek csukottak az ajtói, viszont vannak neki felhúzós-rácsai is!
Ebben az időben a 44-es a Bosnyák tér és az ekkor már Felszabadulás tér között járt.
Baloldalt felfedezhető az EMKE épülete! 
Az útburkolat pedig kockakő.
Ui.: Jött egy kis megfejtés Csikós Zsolt jóvoltából: Az első kocsi egy Steyr 50-es (esetleg 55-ös, látni kellene rajta a díszléceket, hogy pontosan meglegyen), a Tatraplan után pedig az nem BMW, hanem keletnémet kópiája, az EMW 340-es. És persze az Ikarus 60-as, vagy esetleg egy MÁVAG TR 5-ös, ami maga a "kéményes TR". 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
 • Forrás: Fortepan (03711), orig: UVATERV
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Tibor Aranyosi
Tibor Aranyosi
Az elegans kocsi egy BMW.
Nem tudom a modelt de tudom hogy BMW
2013. október 04. 01:51
Zsolt Csikós
Zsolt Csikós
Üdv! Az első kocsi egy Steyr 50-es (esetleg 55-ös, látni kellene rajta a díszléceket, hogy pontosan meglegyen), a Tatraplan után pedig az nem BMW, hanem keletnémet kópiája, az EMW 320-as. És persze az Ikarus 60-as, mint elmosódó árnyék...
2013. október 10. 18:33
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi a megfejtéseket, alkalmazom.
  2013. október 11. 02:17
Olsvay Endre
Az elmosódó árnyék MÁVAG TR 5-ös, nem Ik. 60-as.
2013. december 08. 05:41
Andor Tamás
Andor Tamás
Hja, a kéményes TR! Jó volt télen melegedni a bal hátsó sarkán felmenö kipufogójánál.
A BMW lehet EMW is, mert mind a két néven létezett. A BMW gyárnak egy összeszerelö üzeme volt Eisenach-ban, ami 1950 novemberétöl használta az EMW nevet és jelet. Addíg BMW volt mindegyik, de NEM 320-as, hanem 340-es!!!
2014. január 01. 16:08