Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935-1941, a 2-es villamos a Dob utcába kanyarodván az Akácfa utcából 7. kerület

További információk a képhez

1935-1941. A 2-es villamos éppen befordul az Akácfa utcából a Dob utcába, lévén a közlekedés még balos A 2-es villamos ellenkező irányú útvonala sem kevésbé érdekes: A Szabadság tér-Király utca útvonal azonos. Aztán Király utca-Akácfa utca-Dob utca-Klauzál tér- Klauzál utca-Blaha Lujza tér-Népszínház utca. (Aztán még stb.)
Ezeken a szűk utcákon haladva, meg-megállva, alig lehetett gyorsabb egy sportos gyalogosnál! Ennek ellenére méltó ellenfele volt a konkurrens cég Nagykörúton közlekedő járatának.
Hogy végül is miért szűnt meg, az egy másik képnél kiderül!
Dob, Három dob, Drei Trommel: a mai 17. számban volt "Három Dob" nevű vendéglőről kapta. 1874-ben a Fővárosi Közmunkák Tanácsa megszűntette a számneves utcákat, így azóta Dob utca.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Dob utca, 1850-től Három dob utca, 1840-től Aussere Drei Trommel Gasse (Külső Három Dob utca)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Béla Vona
Béla Vona
Nagyon érdekes dolgokat lehet megtudni. Érdekelnek !!!!!!!
2013. november 12. 21:52