Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, II. Rákóczi Ferenc út, 21. kerület

További információk a képhez

1960, II. Rákóczi Ferenc út az Ady Endre útnál, jobbra a Csepel-Pesterzsébet HÉV-vonal elágazása. A Határ út és Csepel között közlekedő HÉV 1978-ig járt, utódja a 148-as busz lett.
Tudomásom és emlékeim szerint az Ady Endre út-II. Rákóczi Ferenc út volt a főútvonal Csepelről (Pesterzsébet) felé.
"Máma már nem csikorog tovább"...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1942-től 1945 II. Rákóczi Ferenc út, 1928-tól Horthy István és (Weiss Manfred) út , 1928-tól Báró Weiss Manfréd út, 1890-es években Új Fő út
  • Forrás: Fortepan.hu (80053), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©