Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1850 körül, Heu Markt (Széna piac), (Kálvin tér), 9. kerület

További információk a képhez

1850 körül, Heu Markt (Széna piac), (Kálvin tér). 
Hogy miért is volt az egyik korábbi neve Széna piac, az erről a képről kiderül. Nagyjából a mai Kecskeméti utca torkolatából, azaz -az 1808-ban lebontott Kecskeméti kapu- helyéről nézve (rajzolva). Majdnem a kép közepén a hírhedt "Két pisztoly" csárda, vendéglő. Jobbra a Kálvin téri református templom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (Széna és disznókereskedők tere), A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Ujházy Ferenc festményéről készült fotóreprodukció
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©